tiistai 26. huhtikuuta 2016

Taivaallinen foccacia.

Löysin joskus taannoin Hella & houkus -blogin sivuilta aivan taivaallisen ohjeen välimerelliseen focacciaan. Ohje oli maailman yksinkertaisin, helppo mukauttaa ja nopea toteuttaa.


Ohje:
4dl vettä
25g hiivaa
2tl suolaa
1/2tl sokeria
n.8dl vehnäjauhoja
öljyä (itse käytin aurinkokuivattujen tomaattien öljyä, se antaa samalla taikinaan makua)
1prk fetaa 
aurinkokuivattuja tomaatteja (maun mukaan puolesta purkista purkilliseen)
oliiveja (itse tykkään käyttää kivettömiä oliiveja)
suolaa (ripottelin ihan hitusen foccacian päälle merisuolaa. Huom! feta, tomaatit ja oliivit antavat foccacialle jo suolaisuutta, joten kannattaa olla merisuolan määrän kanssa varovainen.) 
mustapippuria

Ensin liuotetaan hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää sitten suola, sokeri ja 2dl jauhoista vakaten. Lisää muutama ruokalusikallinen öljyä sekä loput jauhot ja alusta löysäksi taikinaksi. Anna kohota peitettynä kaksinkertaiseksi.
Valuta taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille ja taputtele paksuhkoksi levyksi jauhojen avulla. Anna kohota vielä peitettynä 15min. Pilko sillä välin feta (ellet sitten käytä valmiita kuutioita), aurinkokuivatut tomaatit sekä oliivit ja painele ne sormella taininaan tehtyihin kuoppiin. Pirskota taikinan päälle hieman öljyä, sekä suolaa ja mustapippuria. 
Paista leipää 225C uunin keskitasossa n.20-30min. Anna jäähtyä ritilällä peittämättä.




Tämä ohje on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen! Muita herkullisia ohjeita löytyy lisää Hella & houkutus -blogin sivuilta jonne pääset tutustumaan helposti klikkaamalla täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti