maanantai 18. heinäkuuta 2016

Panzanella

Uusi rakkauden kohteeni on panzanella eli leipäsalaatti. Siis niin älyttömän helppo valmistaa ja herkullinen lounas! Suosittelen kokeilemaan!  Ohje lainattu jälleen valio.fi -sivustolta. Tällä kertaa en edes muunnellut paljoa ohjetta.



Aineet:
1pkt (170g) pekonia
1/2 ranskanleipää 
(minulla ei ollut muutakuin vehnäpaahtoleipää, mutta toimi ihan yhtä hyvin)
 1 pieni sipuli
6 kypsää tomaattia
1/2tl suolaa
mustapippuria
n.15kpl mustia oliiveja
(itse lisäsin vihreitä oliiveja oman maun mukaan)
n.10kpl varrellisia kapriksia
1pkt (250g) Valio Eila kotijuustoa
1/2dl tuoretta basilikaa

 Valmistusohje:

1. Leikkaa pekoni paloiksi. Laita kuivaan pannuun ja kuumenna. Lisää isoiksi kuutioitu leipä ja viipaloitu sipuli. Paista, kunnes leipä rapeutuu.
2. Leikkaa puolet tomaateista pieniksi kuutioiksi. Lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. 
3. Leikkaa loput tomaatit isoiksi paloiksi. Puolita oliivit ja kaprikset. Kuutioi juusto. Lisää pannulle ja pyörittele, kunnes ainekset lämpenee.
4. Hienonna basilika ja ripottele pinnalle.



Ei mikään kaunsi lautaselle aseteltu kuva, vaan snapchatin kautta tallennettu tilannekuva... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti